APK keuren auto’s, campers, caravans, bestelwagens en vrachtauto’s

Auto APK keuren

De APK keuring is in Nederland wettelijk verplicht. De overheid heeft dit in 1994 in de wegenverkeerswet vastgelegd. Voor nieuwe benzineauto’s geldt dat ze vier jaar na ingebruikname voor het eerst moeten worden gekeurd. Vervolgens 2 keer na 2 jaar en daarna moet u jaarlijks uw APK personenauto uitvoeren.

Auto’s die op diesel of LPG rijden moeten voor het eerst 3 jaar na ingebruikname worden gekeurd en vervolgens ieder jaar. Een auto APK keuren is iets dat alleen door een daarvoor gecertificeerde garage mag gebeuren. Hopmans Auto & Bandentechniek Heijen is zo’n gecertificeerde garage en wij doen dan ook graag de APK voor u. Wij voeren de algemeen periodieke keuring uit voor auto’s van zowel particulieren als bedrijven, om zo de basis te leggen van een veilige autorit.

APK bestelwagens

Op de Nederlandse wegen is ongeveer 1 op de 10 auto’s een bestelwagen. Ook voor bestelwagens geldt de verplichting om regelmatig een APK-keuring te ondergaan. Hopmans Auto & Bandentechniek Heijen is actief in de regio Nijmegen, Groesbeek, Cuijk en natuurlijk ook in Heijen. Voor de bestelbus APK kunt u altijd een afspraak maken door contact met ons op te nemen via ons telefoonnummer 0485-51141. Aspecten die bij de keuring van bestelwagens en andere auto’s aan bod komen zijn onder andere de remmen, schokdempers, banden, verlichting en uitlaatgassen. Dit alles voor de veiligheid van de bestuurder en bijrijders.

Bel gerust eens om een afspraak voor APK te maken of te informeren naar de mogelijkheden.

22

APK-keuring camper en caravan

De APK keuring is niet iets dat zich beperkt tot bestelwagens en personenauto’s, wij kunnen ook uw vakantievoertuigen als campers en caravans APK keuren. De APK van een caravan is (nog) niet verplicht maar voor uw eigen veiligheid is een APK eens in de paar jaar wel verstandig. De APK voor campers is vanaf meer dan 3 jaar na de ingebruikname wel verplicht. De APK voor campers is vanaf dat moment ieder jaar verplicht.

APK vrachtauto’s

Voor vrachtauto’s en andere voertuigen zwaarder dan 3500 kilo is de zogenaamde ‘zware APK’ van toepassing. De hoogte van de boete voor het niet tijdig uitvoeren van de APK keuring voor vrachtwagens is dan ook vrij fors. Als uw vrachtauto niet op tijd APK gekeurd is en u daarvoor een boete ontvangt, bedraagt deze boete €340,-. U kunt dit maar beter voor zijn en uw vrachtwagen(s) laten keuren door professionals zoals die van Hopmans Auto & Bandentechniek Heijen.

28

Over ons

Al met al is onze garage voor alle soorten voertuigen geschikt om de APK uit te voeren. Niet alleen boven genoemde voertuigen, maar ook de APK voor aanhangwagens en 4×4 worden bij ons uitgevoerd. Als er tijdens de APK blijkt dat er iets aan uw auto moet gebeuren, kunt u bij ons altijd rekenen op een goede service voor een scherpe prijs. Onze garage is op werkdagen geopend van 8:30-17:30 uur en van 19:00-22:00 uur. Op zaterdag kunt u tussen 8:30 uur en 16:00 uur bij ons terecht.