APK

Officiëel keuringsstation

Ook de APK-keuring kunt u door ons uit laten voeren. Wij zijn namelijk een officiëel keuringsstation dat auto’s APK mag afmelden. Als u auto gekeurd moet worden en u wilt dit bij Hopmans uitlaten voeren, dan kunt u het beste met ons een afspraak maken op nr: 0485-511141.

Periodieke keuring

De APK voor nieuwe auto’s op benzine volgt pas 4 jaar na aanschaf en daarna 2 keer om de 2 jaar. Nieuwe auto’s op diesel of LPG moeten na 3 jaar voor het eerst gekeurd worden en daarna meteen jaarlijks. Vanaf 1 mei 2018 moet elke auto die meer dan 160.000 km gereden hebben jaarlijks gekeurd worden. Daarna zijn auto’s ouder dan 50 jaar vrijgesteld van de APK. U dient er zelf zorg voor te dragen dat u ieder jaar uw auto op tijd laat keuren bij een officiëel keuringsstation. Als de APK is verlopen kunt u beboet worden.

Werkplaats

APK

Een APK zorgt voor veiligheid, doordat auto’s moeten voldoen aan de gewenste eisen. Bij een APK worden onder andere de ophanging, vergrendeling, verlichting, stuurinrichting, remmen, gecontroleerd. Om snel en gemakkelijk een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen.

Controle

Momenteel is het niet verplicht om een aanhanger te keuren. Echter, zijn er aan de aanhanger verschillende onderdelen die gevoelig zijn aan slijtage. Hopmans controleert uw aanhanger waardoor het gebruik van uw aanhanger vergroot wordt.